28.03.2024

Чи можуть вручати повістки через родичів: роз’яснення експерта

Ваша реклама

Повістку можуть вручити родичам? Останні кілька місяців в мережі з’являється багато повідомлень про те, як і хто вручає повістки. Подейкують, документ замість призовника можуть отримати рідні. Чи правдива ця інформація? Дізнавалися наші журналісти.

Адвокатка Світлана Нужда відзначає, що вручати повістки рідним військовозобов’язаних не можуть. Оскільки законодавство не передбачає те, що повістки можуть вручати через третіх осіб.

Адже таке запрошення у центр комплектування ви маєте отримати особисто, як призовник, військовозобов’язаний чи резервіст. Тому вручення повісток через родичів, через батьків, дружину жодної законодавчої підстави під собою не має.

Чітко окресленого місця, де призовнику можуть вручити повістку, теж немає, розповідає експертка. Тож люди не рідко звертаються до адвокатів за роз’ясненнями, щоб з’ясувати чи не було порушень. Отож, два питання — як правильно має бути вручена повістка.

“Така повістка повинна бути належним чином оформлена. В цій повістці повинні бути зазначені прізвище, ім’я, по батькові особи, тому ця повістка повинна бути вже повністю заповнена і з підписами та печатками. Просто пусту повістку вручити людині не можуть”, — пояснює Світлана Нужда.

Та випадки бувають різні. А тому, каже адвокатка, якщо людина переконана, що її права під час вручення повістки порушені, можна звертатися до суду. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,