17.05.2024

Чи дотримуються перевізники карантинних норм: тернопільські поліцейські щоденно проводять рейди

Ваша реклама

У Тернополі працюють поліцейські рейдові групи, які перевіряють дотримання карантинних вимог у громадському транспорті. Виконання карантинних правил під час перевезення пасажирів у громадському транспорті контролюють співробітники поліції. У Тернополі створені спеціальні рейдові групи, які щоденно перевіряють, як перевізники дотримуються встановлених обмежень.

З понеділка, 24 серпня, в Україні почало діяти нове зонування адаптивного карантину. У нашій області «помаранчевий» рівень встановлений у Тернополі, Бережанах, Чорткові та в Бережанському, Тернопільському районах. На територіях, віднесених до «помаранчевої» зони, діють жорсткіші обмеження щодо пасажирських перевезень.

Інспектор Тернопільського відділу поліції Назар Василик зазначає, що у громадському транспорті, який курсує в населених пунктах «помаранчевої зони», дозволено перевезення пасажирів не більше, ніж 50 % кількості місць для сидіння.

Основну увагу правоохоронці зосереджують на превентивній роботі з перевізниками, водіями громадського транспорту, роз’ясненні обмежень, які діють. Під час перевірок рейдові групи не лише контролюють кількість заповнених пасажиромісць, а й дотримання маскового режиму як водіями, так і пасажирами.

Водії, кондуктори та пасажири з розумінням ставляться до встановлених правил карантину і намагаються виконувати їх.

Зауважимо, за перебування в автoбусах та трoлейбусах без oдягнутoї захиснoї маски пасажирам загрoжує штраф від 17 дo 34 тисяч гривень. Адмінпрoтoкoл за ст. 44-3 КУпАП «Пoрушення правил щoдo карантину людей» правooхoрoнці складатимуть і на вoдіїв, які перебувають в салoні без засoбів індивідуальнoгo захисту абo перевoзять більше дoзвoленoї кількoсті пасажирів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,