16.05.2024

Чи доречно йти у відпустку під час війни?

Ваша реклама

Відпустка — під час повномасштабної війни. Чи планують тернополяни відпочивати, коли на фронті тривають бойові дії? І куди планують мандрувати люди, які наважилися на подорож? Статистичні дані й думки тернополян дізнавалися наші журналісти.

Відпустка під час війни. Чи доречно це? Чи дозволяє українцям совість відпочивати? І які на це причини? Ще торік 48% українців, яких опитали в рамках дослідження на були ЗА літні відпустки навіть у такий нелегкий для країни час. А цього року дослідження повторили, і цифра збільшилась. Тепер вже 78% вважають доречним поїхати на відпочинок.

Психологи кажуть, на другому році війни люди змінили свою думку, бо втомились. І це нормально, якщо всі поляжуть у депресіях, ми перестанемо розвиватися і чогось прагнути. У дослідженні йдеться, що основною причиною не їхати у відпустку найчастіше є пошук нової роботи.

А нам на вулицях Тернополя аргументували це так – совість не дозволяє відпочивати зараз, немає грошей, або поїду на відпочинок тоді, коли відпустку дадуть моєму коханому чи батькові, який зараз у ЗСУ.

Жити повноцінним життям та не відкладати нічого на потім. Працювати, заробляти та жертвувати кошти. У цьому думки людей сходяться. Більшість переконана, можна спробувати переключитись від стресу, але завжди пам’ятати, якою цінною дається спокій та хто за цим стоїть.

Цього року, серед опитаних ресурсом Work.ua тільки 25% українців поїдуть відпочивати. Мандруватимуть Україною 16%, а 9% — світом. Хоча це і малий відсоток, але як нам розповіли у туристичній агенції — у порівняні з минулим роком попит збільшився. Причина цьому – втома. Люди хочуть відпочити та відволіктись.

Основні напрямки зараз наземним транспортом – це Греція, Хорватія, Чорногорія, каже туроператор Ігор Прокопишин. Можливим є і авіа сполучення, але для цього треба переїхати через кордон. А це ускладнює подорож, тому найчастіше обирають саме автобусні перевезення.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,