29.03.2024

Чи доцільне використання теми війни в рекламі й торгівлі: думки тернополян

Креатор буд

Редиска “Азовсталь”, горілка “Джавелін” та пакети для сміття “Чиста перемога”. У магазинах і на ринках більшає продукції із військово-патріотичною тематикою. Водночас парламенті виступили проти експлуатації теми війни у комерційних цілях. Чи схвалюють товари із такими назвами тернополяни — з’ясовували наші журналісти.

У Верховній Раді хочуть обмежити використання військово-патріотичної тематики в рекламі та торгівлі. Відповідний законопроєкт зареєстрували 20 березня. Причина – експлуатація теми війни у комерційних цілях. Тому ми вирішили дізнатися, чи є такі “патріотичні” товари у Тернополі. І чи активно їх купують.

Для цього ми обрали два популярних місцевих супермаркети. Отож, йдемо туди. Після довгих прогулянок магазинами редиски “Азовсталь” не знайшли.

Зате в інтернеті саме через насіння люди почали сваритись. Редиска Ŗ-3 тижні”, петрушка “Стефанія” та огірок “Патрон” дійсно є.

Натомість у магазинах нашу увагу привернув стелаж з алкогольними напоями із емблемами ЗСУ. Їх безліч, що в одному супермаркеті, що в іншому. Горілка під назвами: “Джавелін”, “Ukrainian freedom” і так далі. Окрім того, побачили ми і пляшки алкоголю із тризубами, а також з відомою фразою захисника острова Зміїного.

Ще одна несподівана знахідка з патріотичною символікою — пакети для сміття “Чиста перемога”. Разом із ними можна придбати губки для посуду, а також фольгу під такою ж назвою. Та чи доцільно рекламувати побутові та харчові товари за допомогою патріотичної тематики.

Про це і запитуємо тернополян. Деталі — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,