28.03.2024

Чотири міста і сім районів: які населені пункти Тернопільщини потрапили до “червоної” зони

Ваша реклама

Чотири міста і сім районів Тернопільської області у “червоній” карантинній зоні з понеділка. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила епідемічну карту України.

Тож, в Тернопільскій області знову немає жодного «зеленого» чи «жовтого» населеного пункту. До «червоної» зони буде віднесено: міста Тернопіль, Бережани, Кременець і Чортків та Борщівський, Заліщицький Монастириський, Козівський, Підволочиський, Підгаєцький та Тернопільський райони.

Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостережень) та профілактики інфекційних захворювань ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України” Світлана Маціпура розповіла, що серед захворівших 8,5% – медики. За минулий тиждень найбільше випадків зафіксували у Борщівському районі, Гусятинському, Заліщицькому, Кременецькому, Монастириському, Тернопільському, Чортківському районах і у місті Тернополі.

За весь період в області захворіли понад 18 тисяч людей. Найчастіше коронавірус виявляють у людей віком від 30-65 років, кажуть медики. 7% хворих – діти, понад 13 % – люди, яким за 65 років, ще 12 % – молодь віком від 18-29 років.

Світлана Маціпура зазначає, що зареєстровано 237 летальних випадків. В області летальність складає 1,3 %. В Україні ж залишається 1,9. Летальність вище середнього обласного показника в Шумському районі, Теребовлянському, Бачацькому, Гусятинському, Борщівському, Заліщицькому, Підгаєцькому, Кременецькому.

Апаратів ШВЛ, кисневих масок і ліжок в медичних закладах вистачає, кажуть медики. Та якщо кількість нових хворих за добу почне перевищувати позначку в 700, то ситуація може стати критичною. Поки ж в області в середньому за день підтверджують +300 нових випадків.

Начальниця Управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Ярмоленко розповіла, що перепрофільовано в тимчасовий госпіталь 4 заклади охорони здоров’я. Зараз перепрофілювали ще один – Монастириську центральну лікарню. Це ще + 80 місць. При ускладненні ситуації і збільшенні кількості хворих, є план доперепрофілювання додатково 871 ліжко-місць, які знаходиться в цих лікувальних закладах, де вже надається медична допомога пацієнтам з ковідом, додає Ольга Ярмоленко.

Загалом ж в Україні до «червної» зони потрапили 11 обласних центрів. Складна епідеміологічна ситуація в Хмельницькій області – там 6 районів і 3 міста з максимальним посиленням карантинних правил, така ж ситуація у всіх населених пунктах Луганської області.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,