27.04.2024

Чому впродовж шести годин не працювали Facebook, Instagram та Whatsapp

Креатор буд

Наймасштабніший збій в історії трапився у Facebook, Instagram та WhatsApp. Впродовж декількох годин користувачі в різних країнах не мали доступу до своїх сторінок в мережах.

Як вже згодом написав у Твітері американський експерт з питань кібернетики Брайан Кребс. З його слів причиною є внутрішній збій в роботі самої компанії.

На адресу головних офісів компаній за декілька годин надійшли сотні тисяч листів з повідомленнями про збій роботи. Впродовж шести годин фахівці намагалися відновити діяльність соцмереж, а повністю запрацювали ресурси лише вранці 5-го жовтня.

Представники Фейсбук та Інстаграм на сторінках у Твіттері вибачилися перед мільйонами користувачів за незручності: «Ми знаємо, що дехто має проблеми з доступом до наших програм та продуктів. Ми працюємо над тим, щоб якомога швидше стабілізувати ситуацію, і приносимо вибачення за можливі незручності».

Після відновлення роботи вибачення на своїй сторінці написав і розробник фейсбуку Марк Цукерберг.

«Facebook, Instagram, WhatsApp та Messenger зараз повертаються онлайн. Вибачте за збій сьогодні. Я знаю, як ви покладаєтесь на наші послуги, щоб залишатись на зв ‘ язку з людьми, які вам небайдужі», — написав Цукерберг.

Фахівці підрахували, що за 6 годин несправностей Цукерберг втратив 6 мільярдів доларів, тобто по 1 мільярду за годину. Зараз його статки становлять 121 мільярд 600 тисяч доларів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,