26.04.2024

Чому у Білецькій громаді виник конфлікт навколо дитсадка

Креатор буд

У Білецькій громаді конфлікт батьків з владою навколо дитячого садочка. В дошкільному закладі планують об’єднати кілька груп дітей в одну. Голова Білецької сільської ради Дмитро Малик підтримує таке об’єднання, аргументуючи економією коштів та що насправді дітей в садок ходить мало. Батьки вихованців — категорично “проти”, бо хвилюються за безпеку своїх дітей, адже під час повітряної тривоги вихователі фізично не зможуть справитися з 35 дітьми, а той більше.

Питання скорочення груп винесли на сесію Білецької сільської ради. Чи проголосували депутати і яка подальша доля садочку — дізнавалася наша кореспондентка.

Новий садок в Білій збудували два роки тому. Розрахований він на 120 дітей, які мали б ходити у 6 груп. Проте нещодавно виконком сільради прийняв рішення тимчасово скоротити їх кількість до 4. Тож в звільненому приміщенні розмістили два класи початкової школи.

“Перший-другий класи початкової школи Білецької сільської ради. Тому ми так начебто об’єднали, тимчасово перемістили одну групу молодшу в приміщенні іншої, щоби тимчасово надати приміщення на час військового стану. Так прописано в наказі”, — розказала директорка ЗДО “Дитячий ясла-садок с. Біла” Тетяна Яцків.

Тепер же керівництво громади пропонує на сесії скоротити групи остаточно. А учні початкової школи повинні вчитися в непристосованих приміщеннях садка- колишній спальні та ігровій кімнаті. Щоб дізнатися причини об’єданння груп разом з матусями знімальна група пішла в сільську раду, яка розташована поруч. В холі жінок зустріли одну з депутаток, яка підтримує скорочення груп в садочку — дружина голови громади Оксана Малик.

Голова громади Дмитро Малик теж переконує, що групи слід скоротити. Таким чином громада зекономить на зарплатні вихователям. Керівник відділу освіти скорочення груп у садочку підтримує. Ще й додає – те що треба економити сказано у наказі голови обласної військової адміністрації. Однак інші депутати кажуть, теж рахували і скорочення груп не суттєво вплине на бюджет, тож гроші мають використовувати так як планували.

А батьків дошкільнят хвилює не лише об’єднання груп. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,