26.04.2024

Чому екоінспекція перевіряє воду Тернопільського ставу

Креатор буд

Тернопільський став перевіряють на забруднення хімічними речовинами. Величезну пляму, яка переливалася усіма барвами веселки помітили тернополяни, які прогулювалися поблизу міського пляжу “Циганка”. Сьогодні ж міські жителі звернулися з офіційною заявою в екологічну інспекцію в Тернопільській області. А інспектори відібрали зразки води міського водоймища.

Про дивну мазутну пляму на плесі тернопільського ставу тернополяни повідомили у соцмережах. Її помітили поблизу “Циганки”. Зі слів очевидців – вона простягнулася вздовж усього берега міського пляжу. На місце виїхали екоінспектори.

Спеціальними приладами фахівці виміряли вміст кисню у воді. А також зразки рідини забрали на додаткові дослідження.

Екоінспектори кажуть, що пляма була два дні тому. Зараз — і сліду нема .

“За зверненням, яке поступило до нас сьогодні поступило офіційно листом, і провели обстеження. Забрали зразки води для того, щоби встановити що це за речовина можливо потрапила в озеро. Видимих ознак плями сьогодні в принципі вже не має”, — відзначив начальник відділу водних ресурсів Державної екологічної інспекції в Тернопільській області Святослав Галицький.

В обласній екоінспекції розповідають, що результати з досліджень води зі ставу будуть найближчим часом. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,