02.05.2024

Чоловіка, який провалився під на Збручі, врятував юнак із Тернополя

Ваша реклама

За мужній вчинок — став номінантом акції “Герой-рятівник року”. Мова про тернопільського студента Анатолія Левуня. Юнак витягнув рибалку з-під криги. Історія порятунку — читайте.

Щасливий випадок. У селі Кокошинці на річці Збруч рибалка провалився під лід. Його врятував Анатолій Левунь, буквально витягнувши з-під криги. Хлопець пригадує: побачивши чоловіка, який ішов по льоду, попередив його, що туди не варто йти. Бо крига дуже тонка.

Потерпілий — житель села Кокошинці Іван Семчишин. Чоловік розказує, що від берега відійшов кілька метрів і вже тоді провалився під лід. За кілька хвилин чоловік спробував самотужки вилізти зі смертельної пастки. Проте намагання були марними. Тоді чоловік покликав на допомогу. Його крик почув Анатолій і побіг по кризі до рибалки, аби встигнути врятувати.

Юнак зупинився за три метри перед ополонкою, ліг на живіт і почав повзти до чоловіка. Зрозумів, що самотужки рибалку він не витягне. Врешті хлопець попросив, щоб чоловік допоміг йому і теж спробував відштовхнутися від протилежного боку криги. Це допомогло і Іван вибрався з води. Тепер він вдячний за порятунок свого життя.

А тернопільські рятувальники вирішили нагородити хлопця і подали його кандидатуру на Всеукраїнську акцію “Герой-рятівник року”. Більше — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,