28.04.2024

Чи товстий лід на Тернопільському ставі і чого варто остерігатись

Ваша реклама

Одне життя на Тернопільщині крига вже забрала цього року. Неповнолітній хлопець провалився на водоймі у Скалаті і не вижив. Попри сумну статистику люди продовжують виходити на замерзлі водойми. Особливо це рибалки. Яка ситуація на Тернопільському ставі, яка товщина криги там і чому далеко не всі ризикують пройтись крижаним озером — з’ясували наші журналісти.

Рибалки на ставі почуваються впевнено. Тут чимало любителів зимової риболовлі. Пан Орест активно ловить рибу із 1982 року. На льоду пан Орест почувається впевнено, показує, скільки той має товщини. Тут товщина криги  до 15 сантиметрів. Тож виходити не страшно, каже пан Орест. Щоправда, не клює.

А от перехожі на кригу виходити не поспішають. Все ж, кажуть, страшнувато.

А небезпека і справді є. Окрім рибалок замерзлі водойми притягують й інших людей – які просто прогулюються кригою, скорочують шлях, катаються на ковзанах. Та якщо вам здається, що лід товстий, він може бути таким не в усіх місцях. Наприклад, крига може бути тоншою там, де б’ють підземні джерела чи є швидка течія, де впадають стічні води.

Нерідко тонка крига не витримує і тоді на порятунок потерпілого є дуже мало часу – це 5-10 хвилин, каже речниця головного управління ДСНС України в Тернопільській області Ірина Крупа. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,