19.04.2024

“Червона” зона очима тернополян: “за” і “проти” посилення карантинних обмежень

Ваша реклама

«Червона» зона – без ресторанів, ТРЦ, дитсадків. Вулиці без громадського транспорту. Тернопіль мав би вже щонайменше 3 дні жити у такому режимі. Але міська рада прийняла інше рішення. І його підтримують більшість опитаних нами тернополян.

До прикладу, Денис не розуміє, чому Тернопіль в «червоній» зоні, якщо є міста із гіршими показниками по коронавірусній інфекції. Такої ж думки ще чимало мешканців міста.

Тернополяни кажуть, не хочуть повертатись на кілька місяців назад, коли більшість населення втратили дохід, бо частині підприємств заборонили працювати. Зараз, кажуть люди – ситуація зовсім інша. Додають, поки жорстких обмежень не відчули, та все ж декому і потягів, як транспорту, бракує.

Частина жителів міста вважають, що інфікованих більше, бо люди ігнорують елементарні правила карантину – ходити в масках, носити рукавички чи користуватись антисептиками.

Люди налякані наслідками хвороби, вже не з чуток знають, що таке бути інфікованими, бо кажуть, перехворіли близькі люди, тому переймаються за долю міста.

Тернополяни кажуть, багато хто вже втомився від карантину, та все ж розуміють, що від хвороби ніхто не застрахований. Тож дотримуватись правил – зараз головне завдання кожного.

Нагадуємо, Тернопіль, Луцьк та Кіцманський район, Чернівецької області, Уряд відніс до «червоної зони». Міськради Луцька та Тернополя відмовились припиняти роботу торгівельних закладів, кафе та дитячих садків. Тож, наше місто працює у звичному режимі карантину, за винятком залізниці.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,