20.04.2024

Черги на вулиці: як працює управління пенсійного фонду в Тернополі

Ваша реклама

В черзі по 2-3, а іноді й 4 години. Нещодавно на своїй сторінці у соціальній мережі жителька Івано-Франківська Ірина Рибка написала, що в її місті біля пенсійного фонду довжилезні черги. Аби отримати необхідну довідку жінка простояла декілька годин під дверима установи з 5-річним сином. Під дописом Ірини вже зібралося близько сотні коментарів людей, які теж «застрягли» в чергах під пенсійним. А яка ситуація в Тернополі? Щоб дізнатися про це, Т1 новини пішли до Головного управління пенсійного фонду в області.

На годинку – 11:00. Біля установи наша знімальна група зустріла з десяток людей. Серед них – тернополянка пані Марія. Жінка розповідає, в черзі вона недовго, хвилин 10, каже, що сьогодні під стінами установи ажіотажу немає.

Про те є й  ті, хто попередньо записався на певну годину на прийом до фахівця і зараз лише чекають своєї черги.

Проте під установою таки бувають черги. Про це нам, не на камеру, розповів житель одного з житлових будинків, який знаходиться поряд. Чоловік каже, що іноді черги таки займають у людей кілька годин часу.

То чому людям доводиться стояти у довгих чергах на вулиці? Запитуємо у заступника начальника обласного управління пенсійного фонду. Володимир Івахов пояснює, через карантинні обмеження не можуть приймати людей в приміщенні.

Окрім того, у пенсійному фонді кажуть, велику частину послуг можна отримати, не виходячи з дому. На офіційному сайті установи є інформація про те, як в режимі онлайн записатися до потрібного спеціаліста, подати заяви на призначення пенсії та ще з десяток послуг.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,