03.05.2024

Через всю Україну на велосипедах: у Тернопіль приїхали учасники ветеранського велопробігу

Ваша реклама

Через всю Україну на велосипедах. Тернопіль став четвертим містом на карті, куди приїхали учасники Всеукраїнського велопробігу ветеранів війни. Його назва  – “Вшануємо пам’ять захисників України”.

Стартував заїзд 16 серпня в Ужгороді. За два дні четверо велосипедистів вже проїхали понад три сотні кілометрів. Пан Микола Дудяк, один із учасників велопробігу, розповідає, для нього заїзди таких масштабів  – вже майже традиція, адже долучається часто. Перший такий марафон провели у 2016 році. Це був маршрут з Ужгорода до Києва. Після цього виникла ідея проїхати із заходу на схід України, щоб об’єднати українців.

У Тернопіль учасники проїзду поклали квіти до пам’ятника “Борцям за волю України” і разом зі священнослужителями віддали шану загиблим. Підтримати велосипедистів також прийшли близькі та рідні загиблих військових з Тернопільщини.

Загалом протяжність всього маршруту  – близько 1800 кілометрів. Учасники 16-денного велопробігу побувають у 12-ти областях України. Участь в марафоні беруть ветерани ООС та АТО, а також Афганської війни.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,