19.04.2024

Через суд повернутись на роботу хоче тернопільський податківець Михайло Яцина

Креатор буд

Просить скасувати наказ про звільнення та поновити на посаді начальника ДПС України у Тернопільській області. 22 травня у Тернопільському окружному адміністративному суді відбулось засідання в справі Михайла Яцини.

Чоловік працював в державних органах з 1989 року. У 2020-му наказом голови Державної податкової служби України чоловіка призначили на посаду начальника у Тернопільській області. А у січні 2023 року Михайло Яцина написав заяву на звільнення.

“Так, у січні 2023 року в приміщенні ДПС України керівництво змусило позивача написати заяву про звільнення без зазначення бажаної дати звільнення”, — відзначила представниця позивача Ірина Сідорова.

Представниця позивача запевняє, що текст заяви Михайлу Васильовичу практично надиктували, тобто є підстави вважати, що вона була написана під психологічним тиском. До того ж, офіційна дата реєстрації заяви про звільнення досі невідома.

Ще один аргумент позивача – його заява досі не зареєстрована в системі електронного документообігу. Хоч, відповідь представника ДПС наступна.

“Хотіли звернути увагу суду на те, як зазначено було про дані заяви представником. Звільнення за угодою сторін передбачає про домовленість волевиявлення. В даному випадку в нас заява позивача це і є наказ і підтвердження обох сторін про звільнення з посади”, — заявив представник Державної податкової служби Даниїл Борисевич.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,