20.04.2024

Боєць, який бачив потоплення крейсера “Москви” та рятував українців з полону, розповів про пережите на передовій

Ваша реклама

Бачив потоплення крейсера “Москва”. Врятував військового, який 42 дні пробув у підвалі серед поранених побратимів. Захисник “Федір” воює з окупантами вже більше року. А поки перебуває на лікуванні пережитим на фронті поділився з нашою журналісткою.

“Федір” — справжній патріот своєї Батьківщини. Довгий час був водієм в пожежній частині. Але минулого року рішуче вирішив йти воювати. 28 лютого 2022  добровольцем записався на службу. Зізнається, хотів до механізованих військ, але його відправили до одеської міської піхоти. Сталось це 2 березня.

У складі бригади чоловік був під Миколаєвом, біля острова Зміїного. Там захисник бачив усім відомий  “Русский корабль” і його знищення — крейсер Москва пішов на дно.

Розповідає, завжди намагався виконувати завдання так, як того вимагають командири. Цим самим заробив авторитет серед побратимів.

“Федір” пригадує страшні моменти, коли його у складі батальйону відправляли у найгарячіші бойові точки. Каже, позиції тримали мужньо, навіть від час сильних штурмувань. У цивільному житті багато речей нагадує про пережите. Навіть місце, де з ним спілкувалася журналістка, має для чоловіка свої асоціації — у схожому будинку на фронті переховувались окупанти разом із українськими полоненими. Зайшовши в те підвальне приміщення “Федору” разом із побратимами вдалось звільнити полонених і дізнатись інформацію про окупантів. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,