25.04.2024

Як рідні чекали з полону на тернопільського воїна Ігоря Душеньку

Креатор буд

Як почувається воїн-земляк після кількамісячного полону? Наші журналісти поспілкувалися телефоном із захисником “Азовсталі” Ігорем Душенькою, якого повернули з росії. Емоціями від тривалого очікування на повернення брата поділилася і його рідна сестра Руслана Наум.

З травня рідні захисника Ігоря Душеньки дізнались, що він в полоні російських військових. За кілька місяців їм повідомили, що його вже немає в живих. Втім рідні не вірили цим новинам.

Ігор був серед 130 захисників і захисниць, яких в березні 2023 року обміняли. На війну хлопець пішов у перші дні повномасштабного вторгнення.

“Коли я зайшла в повідомлення, то побачила, що він написав, що починається справжня війна. Ми почали дуже хвилюватись за нього, бо не думали, що так може бути, тоді всі були в паніці. Після того з Ігорем зв’язок пропадав. Він виходив через 2-3 години. Пізніше брат казав, що все нормально. Потім через деякий час з ним взагалі пропав зв’язок”, — пригадує Руслана Наум.

Далі Ігор з чужих телефонів телефонував рідним та заспокоював їх. Розповів, що отримав поранення, але з ним все добре. Втім, де знаходиться не казав. 18 квітня військовий запевняв: все буде добре, вони прорвуться. У травні Червоний Хрест підтвердив — Ігор Душенька перебуває в полоні рсіян.

У полоні військовий пробув десять місяців — і в Оленівці, і на окупованій території Свердловська Луганської області. Але родина весь цей час жила у невідомості. Лише 7 березня хлопця повернули додому. Нам вдалось зателефонувати до захисника та дізнатись як він себе почуває. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,