15.05.2024

Боротьба з коронавірусом: у МОЗ пояснили, чому в Україні виник дефіцит засобів індивідуального захисту

Креатор буд

Засоби індивідуального захисту мають відповідати певним стандартам, а оскільки Україна не виготовляє їх, влада замовляє засоби захисту в інших країнах.

Україна на початку спалаху нового коронавірусу COVID-19 не була забезпечена специфічними засобами індивідуального захисту.

Це пов’язано із тим, що на території нашої країни їх не виробляють, тому такі засоби індивідуального захисту наразі постачають з-за кордону і їх поступово розподіляють по українських медзакладах.

Про це 18 квітня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Щодо забезпечення засобами індивідуального захисту – ця проблематика стоїть не тільки у Вінницькій області, вона є в усій Україні. Ми повинні усвідомлювати, що, на жаль, на початок епідемії Україна взагалі нічим не була забезпечена щодо специфічних засобів індивідуального захисту”, – сказав Степанов під час брифінгу.

Глава МОЗу пояснив, що засоби індивідуального захисту мають відповідати певним стандартам. За його словами, наприклад, в Україні костюми біологічного захисту, які відповідають цим специфічним стандартам, не виробляють.

“Основною країною, де це виробляється, є Китай. Щотижня прибувають літаки з відповідним вантажем, який одразу розподіляється по областях. Ми поступово насичуємо наші заклади охорони здоров’я засобами індивідуального захисту. Усю інформацію щодо кожної лікарні можна подивитися сайті Кабінету Міністрів, де щодня дані оновлюються”, – підсумував Максим Степанов.



Джерело | ТСН

Мітки: , , ,