26.04.2024

Бойові прапори та знешкоджені боєприпаси: на Тернопільщині облаштували музей російсько-української війни

Ваша реклама

У Збаражі батько Героя Небесної Сотні облаштував музей російсько-української війни. Саме тут Володимир Голоднюк зібрав однодумців, які вже 7 років без відпочинку відправляють допомогу захисникам на передову.

«Ми закупляли бронижелети, шоломи, наплічники, навіть білизну. І все ж таки доклались до того, щоб зняти напругу у суспільстві, бо це було страхіття, коли люди йшли і не знали куди, як і в чому одягнуті», – розповідає керівник ГО “Штаб національного спротиву Збаразького району”.

За допомогу бійці віддячували “військовими сувенірами”, які зараз вже стали артефактами. Це патчі-шеврони, прапори, знешкоджені боєприпаси, осколки, міни.

Експонатів стало так багато, що у штабі вирішили облаштувати музей російсько-української війни.Є і речі, які рятували хлопцям на війні життя – бойова каска та бронежилет. На них залишились сліди від ворожих куль.

Зараз у музей водять школярів на екскурсії, щоб показати, як українські військові захищають країну від ворога. Про мужність бійців учням розповідає і Сергій Лучкін. На війні чоловік отримав поранення, лікувався у військових шпиталях, а зараз теж є волонтером у штабі.

Колекція музею постійно поповнюється, каже Володимир Голоднюк, тому зараз волонтери шукають нове та значно більше приміщення, щоб була змога показати всі зібрані експонати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,