19.04.2024

Близько 300 спортсменів змагалися за перемогу: Кубок України із джиу-джитсу відбувся у Тернополі

Креатор буд

Перемогу виборювали близько 300 спортсменів. У Тернополі провели Кубок України із джиу-джитсу. Змагання були відбірковими, адже кращі учасники поїдуть на Чемпіонат Європи до Ізраїлю. Як усе відбувалося дізнавалися наші журналісти.

Отож минулими вихідними Тернопіль приймав Кубок України з джиу-джитсу. Змагання тривали два дні і проходили у трьох розділах: не-ваза, фулл контакт й ноу-гі, тобто без кімоно.

“Перший раз Чемпіонат Європи буде в Ізраїлі по ноу-гі. Тому тут зараз приїжджають і відбіркові змагання будуть для кадетів, юніорів, молоді і дорослих”, — відзначив президент Асоціації джиу-джитсу України Віктор Малютенко.

Джиу-джитсу видовищний вид боротьби. Але оскільки зараз змагаються діти і юнаки – чимало прийомів їм робити заборонено.

“У дорослих більш травмонебезпечних дій можна робити у поєдинку. У дітей взагалі не можна”, — відзначає голова суддійського комітету Асоціації джиу-джитсу України Леонід Рубцов.

Та дозволених прийомів все одно більше, тож боротьба за перемогу у розпалі. Загалом до Тернополя з’їхалось близько 3 сотень спортсменів із 10 областей України. Перед стартом сутичок — видовищний показовий бій. У ньому бере участь, зокрема, борець із Полтави Віктор Донецький.

“У мене мета сьогодні перше місце. Я — один із найкращих у своїй ваговій категорії”, — відзначив Віктор.

Із переможним настроєм розпочав змагання тернополянин Олександр Чебан. На Кубку він вже не вперше, здобував і перемоги. Якщо все вдасться й цього разу — продовжить змагання на європейському рівні.

Чимала делегація у Тернополі із Кривого Рогу. Іван у файному місті вперше. А от Микола вже змагався у нас, і навіть перемагав. І сьогодні мета та сама.

Приїхали на змагання і представники Миколаєва. Зокрема дівчата. Правда їх ту не багато, у Василіси Козелецької лише одна суперниця. Вид спорту дівчнці дуже подобається.

Минулий рік був вдалим для Романа Сандула. З Миколаєва його команда виїхала через обстріли, і хлопець певний час провів у Європі, де провжував боротись і змагатись.

Тернопіль за останній рік вдруге приймає всеукраїнські змагання. Все таки, тут безпечніше, і умови дозволяють.

Більшість учасників змагань – досвідчені спортсмени. Вони постійно боряться за перемогу, не перестають тренуватися попри обстріли і небезпеку. І гідно представляють нашу країну на міжнародних першостях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,