25.04.2024

Гідно представили Тернопільщину на Чемпіонаті Європи з джиу-джитсу Вадим Биць і Богдан Захарків

Креатор буд

Знай наших! Нагороду Чемпіонату Європи здобув юний тернопільський спортсмен із джиу-джитсу. Ця бронза стала дебютною не лише для Вадима Биця, а і для всієї тернопільської федерації. Загалом двоє тернополян змагалися на європейській першості, де за перемогу боролися майже тисяча учасників.

Вадим каже, за третє місце йому пощастило боротись, адже суперник, якому програв першу сутичку – таки дійшов до фіналу і виграв.

Разом із Вадимом ще один спортсмен представляв Тернопіль на європейській першості. Богдан Захарків не зміг здобути там медаль, але задоволений, що тепер має змагальний досвід.

Коронною для спортсменів є ударна дисципліна джиу-джитсу фул контакт, а на чемпіонаті Європи був дозволений лише легкий контакт. Саме через недотримання цього правила Богдан не зміг здобути перемогу. Але попереду у спортсмена ще кубок Європи і чемпіонат України саме у фул-контакті.

Виступ і нагорода Чемпіонату Європи, який проходив у Франції, став дебютним не лише для Вадима і Богдана, а для всієї федерації джиу-джитсу з Тернопільщини. Минулого року хлопці вдало виступили на чемпіонаті України і увійшли до складу збірної. А Вадим, виборовши бронзу, отримав повне фінансування від Міністерства молоді та спорту.

Президент Тернопільської федерації джиу-джитсу Євген Мусаєв відзначає, що участь у Чемпіонаті Європи подарувала українським спортсменам. Яку ціль вони поставили собі далі — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,