28.03.2024

Благодійний фонд “Покрова” передав чотири вантажівки та військову амуніцію захисникам Маріуполя

Ваша реклама

Чотири вантажівки, військова амуніція та великодня випічка. Таку допомогу спрямував благодійний фонд “Покрова” для військових Національної гвардії “Азов”. Представники “Покрови” організовували благодійні вечори “Сила народу”, де й збирали пожертви на армію.

Благодійний фонд “Покрова” передав чотири вантажні автомобілі бригаді Національної гвардії “Азов” під час благодійного вечора “Сила народу” у Бережанах. Ще на початку січня до представників фонду звернулись бійці, попросили про вантажівки.

“Вони не вказували конкретну кількість машин. Кажуть, допоможіть нам одною машиною. Ми сіли, подумали, і оскільки в нас був досвід великих зборів, то ми подумали що варто спробувати зібрати кошти на чотири автівки. Тому що їх треба багато. Цих чотири вантажівки — це капелька в морі від потреб бригади яка от новостворюється, відроджується і започатковується”, — пояснює директорка благодійного фонду “Покрова” Любов Вовк.

“До проведення нашого благодійного заходу в Бережанах ми зібрали 3 млн, 200 тис. гривень. Фактично на ці автомобілі ми потратили трошки більше 2,5 млн. гривень. Вже я думаю, що ви бачили — ми закупили медичні рюкзаки, які сьогодні повантажили і передали. Ми також закупили десь на 290 тис. гривень спеціальні пластини до бронежилетів”, — заявляє засновник благодійного фонду “Покрова”, народний депутат України Іван Чайківський.

Тобто те, що дійсно допоможе бійцям і боронитись, і наступати. Військові, які приїхали забирати техніку кажуть, це гідна заміна тим авто, які знищив ворог.

“У зв’язку з тим, що в Маріуполі була знищена вся наша техніка, самі розумієте, відновлення батальйону — це не легка справа, особливо в логістиці. Тому ця допомога набагато пришвидшить розбудовування нашого батальйону”, — зауважує командир першого батальйону бригади НГУ “Азов” Арсен Дмитрик.

Гроші були зібрані на благодійних вечорах “Сила народу”. Їх організовували щотижня в різних громадах Тернопільщини. Там люди мали змогу задонатити на благодійність та брати участь в аукціонах.

“Люди допомагали хто чим міг, перераховуючи кошти на рахунок благодійного фонду “Покрова”. Завдяки цьому ми зуміли за короткий термін передати військовим ці автомобілі”, — наголошує співорганізатор благодійного вечора “Сила народу” Володимир Вермінський.

“Сьогодні дуже багато наших земляків, зокрема і з Бережан зі зброєю в руках, наслідуючи попередників наших, захищають нашу землю від одвічного ворога, від москаля. Тому наше сьогоднішнє завдання — всім чим можемо їм допомагати, сприяти. Формула успіху і перемоги дуже проста, ті що тут, зобов’язані допомагати тим, що там”, — каже перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Разом з вантажівками, бійцям передали 1000-у пасок, від мережі магазинів “СМ-Маркет”, в рамках акції “Паска для Героїв”, а також 50 тон продуктів довготривалого зберігання.

На благодійному вечорі “Сила народу” у Бережанах вдалося зібрати ще 286 147 гривень і 100 злотих. Ці кошти також витратять на потреби бригади НГУ “Азов”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,