03.05.2024

Бізнес не переживе посилення карантину: тернопільські підприємці не готові до обмежень “червоної” зони

Креатор буд

Зупинити громадський транспорт, закрити ресторани, кафе, дитсадки і торгові центри. Це головні обмеження для регіонів, які опинилися в червоній карантинній зоні. У Тернополі ці обмеження мали б вступити в дію ще вчора, та місцева влада дозволила працювати підприємцям й надалі.

Отож, вівторок, 4 серпня, 10:00. У самому центрі міста всі заклади готуються до відкриття. Прямуємо до однієї з кав’ярень на вулиці Валовій. Працівники закладу розповідають, що працюють у звичному ритмі. Звичайно, кажуть, з дотриманням карантинних обмежень: регулярне прибирання, масковий режим та рукавички і дистанція між гостями.

Дійсно, в закладі наша знімальна група побачила декілька ємностей з дезінфікуючими засобами та безконтактний термометр.

У наступній кав’ярні розповіли, що відвідувачів після карантину стало в рази менше. Приміщення закладу, практично, пустує, гості – на літньому майданчику та з дотриманням дистанції, персонал – у засобах індивідуального захисту.

Тому і власники, і працівники проти посилення карантинних заходів в місті. Кажуть, малий бізнес може не пережити ще одного карантину.

А от в подарунковому магазині, який знаходиться поряд, нашу знімальну групу запевнили, що на їхню роботу карантин практично не вплинув.

У ще одній кав’ярні, яку відвідали Т1 новини також майже порожньо Бариста Світлана розповідає, роботи впродовж останніх місяців стало таки менше.

Дівчина каже, не готова знову залишати роботу і сидіти вдома. Додає, живе з батьками, то ще фінансово є підтримка. Але, зауважує, для тих, хто такої допомоги не має – залишитись без роботи справді погано.

У ще одному закладі на Валовій, столики розміщені згідно з всіма вимогами, а персонал має необхідні засоби захисту. Працівники розповідають, що відповідально дотримують всіх рекомендації, адже найбільше бояться, що їх знову можуть закрити на невизначений термін.

А от тернополяни, з якими поспілкувалась наша знімальна група, не всі відвідують заклади громадського харчування. Дехто переконаний, що не варто таким способом наражати себе чи інших на небезпеку.

Серед містян є й ті, хто боїться заразитись, і такі, які не довіряють карантину. Все ж частина опитаних каже, вірусу вже не бояться і живуть звичним життям, щоправда, тепер вже з масками та антисептиками у кишенях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,