25.04.2024

Бізнес мітингує: чому тернопільські підприємці проти запровадження касових апаратів

Ваша реклама

Проти касових апаратів та за єдиний податок за спрощеною системою. Це і не тільки, вимагали сьогодні підприємці Тернополя. Майже 500 небайдужих до долі бізнесу прийшли під стіни Тернопільської облдержадміністрації.

Усі підприємці – представники малого та середнього бізнесу. Один із них, Юрій Лехач, каже, що вимагають змін Закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, адже, запевняє чоловік, цей закон, особливо цьогоріч, в час пандемії, просто «вб’є» малий бізнес. Саме тому просять цього року ще не вводити РРО.

Пані Людмила додає, що варто підтримати спрощену систему оподаткування, а не переводити всіх підприємців на загальну 2-гу групу. Запевняє, податки сплачують і  готові продовжувати за відповідних умов.

Ще одна підприємиця, пані Любов, каже, що штрафи, розміром у 51 тисячу гривень для малого бізнесу – завеликі. Нюанси виникають і з мокрими печатками.

Усі вимоги люди сформулювали в листі-зверненні, підписали і передали керівництву Тернопільської обласної державної адміністрації.

Голова ГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін зазначила, що вимагають у президента створення дорадчого органу, де мають право бути підприємці малого і середнього бізнесу, які б мали право захищати підприємців. Окрім цього, вимагають мараторій на перевірки, поки не будуть внесені зміни до податкового і митного кодексів.

Підприємець Ярослава Процик додає, що малі підприємці не мають наразі умов для використання касових апаратів, адже не мають відповідних первинних документів, з яких можна вводити дані. А тому введення в користування касових апаратів для всіх з 1-го січня – просто неможливе. Тож, вирішили звернутися до керівництва держави із вищезгаданим переліком вимог.

Паралельно із акцією у Тернополі, підприємці зі всієї України протестують і у Києві. Туди вночі виїхали і тернопільські мітингарі. Все для того, аби відстояти свої права. Адже запевняють, готові працювати та сплачувати податки. Проте вимагають, аби для них створили усі необхідні умови праці. У Тернопільській ОДА нас запевнили, що звернення, яке сьогодні отримали від підприємців надішлють у відповідні органи державної влади.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,