29.03.2024

Біля берегів Греції і Туреччини стався сильний землетрус

Креатор буд

В Егейському морі стався землетрус магнітудою 7,0, зачепивши Грецію і Туреччину. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Геологічної служби США (USGS).

За даними служби, землетрус стався на глибині 10 км.

Підземні поштовхи магнітудою 7,0 сталися на відстані близько 17 км від західного узбережжя Туреччини – провінції Ізмір – і відчувалися навіть в Афінах і Стамбулі, відзначає ВВС.

У повідомленнях йдеться, що землетрус в п’ятницю відчувався також на грецькому острові Крит.

Про те, що обрушилися будівлі, повідомив і губернатор Ізміра в Туреччині, пише NBC News. Повідомляється, що близько 20 будинків зруйновано в провінції Ізмір.

Наразі встановлюється інформація щодо наявності постраждалих українців внаслідок землетрусу, епіцентр якого був поблизу західного узбережжя Туреччини. Про це у своєму Twitter написав Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман, передає УНН.

“30 жовтня у Ізмірі стався землетрус потужністю 6,6 балів. За попередньою інформацією, в місті зруйновано декілька будинків. Інформація щодо можливої наявності громадян України серед постраждалих наразі встановлюється. Щирі співчуття рідним загиблих та одужання постраждалим”, — зазначив він.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,