29.03.2024

Більше хворих – жорсткіший карантин: чи дотримуються вимог у Тернополі?

Ваша реклама

Послаблення карантину в Тернополі призупинили. Все через різке зростання хворих на COVID-19 в Україні та в області зокрема. Відтак, у кафе і ресторанах має бути дистанція у півтори метри між місцями для сидіння, не більше чотирьох людей за столиком та засоби індивідуального захисту в персоналу та відвідувачів. Наша знімальна група бачила, чи дотримують цих вимог в обласному центрі.

В одному із закладів міста запевнили, що необхідних для роботи в умовах карантину вимог дотримуються. Дистанцію не порушують, антисептиками та засобами дезінфекції користуються, і спеції та соломинки видають лише у спеціальних стіках. Засоби індивідуального захисту у персоналу є.

Все ж зауважують, відвідувачі до обмежень ставляться по-різному. Хтось розуміє, а дехто не дуже задоволений через обмеження кількості людей за одним столом.

Обмеження через карантин торкнулися і громадського транспорту. Пасажирів має бути не більше, ніж сидячих місць, і обов’язково у масках. Наша знімальна група на час зйомки цього сюжету перевищення кількості пасажирів у тролейбусах та маршрутках не помітила.

Перед тим, як зайти у транспорт частина людей надягають захисну маску, але такої вимоги дотримуються не всі. Помічаємо пасажирів, які їздять і без засобів індивідуального захисту.

Щодо аптек і, власне, забезпечення необхідними деззасобами та масками, то кажуть, їх достатньо. І вибір є.

У міській раді тернополянам нагадують, карантин діє. Масковий режим, дезінфектори у всіх закладах, вологе прибирання та дистанція – ці умови ніхто не відміняв. Тому не забувайте їх дотримуватися.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,