19.05.2024

Без спортзалів та нічних клубів: Тернопіль потрапив у “помаранчеву” карантинну зону

Креатор буд

Два тижні найсуворіших обмежень, згідно з поділом на карантинні зони. З 21-го вересня Тернопіль потрапляє на карту, зафарбованим у помаранчевий колір. Карантин послабили, і це одразу видно, адже на центральних вулицях людей побільшало. Отож, у місті почали діяти нові обмеження.

Заборонили проводити масові заходи, планові госпіталізації у лікарні, відвідувати заняття у вишах, де кількість людей в групах більше 20 осіб. Ще одне табу – робота розважальних закладів і громадського харчування в нічний час доби.

Адміністраторка одного із закладів громадського харчування Тетяна Плитка розповіла, що до карантину працювали до 1-ї години, а зараз – до 12-ї. Запевняє, вимог карантину – дотримуються.

Заборона діє і на роботу спортзалів, хостелів, турбаз та дитячих таборів. Але не залежно від епідемічного зонування, найбільше люди обурені тим, що в громадському транспорті дозволяють проїзд такої кількості пасажирів, скільки є місць для сидіння.

За пів року в карантині тернополяни мають і свої ідеї щодо того, як полегшити способи інформування населення – крім ЗМІ та соцмереж, пропонують встановити таблиці з вимогами та правилами карантину.

Перебувати у так званій “помаранчевій” зоні наше місто буде до 4-го жовтня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,