20.04.2024

Без паперових довідок: у Тернопільській громаді реалізовують проєкт “Місто_у_смартфоні”

Ваша реклама

З 10-го липня тернополяни, які хочуть отримати соціальну допомогу, не повинні брати жодних довідок в обслуговуючих підприємствах. Все це повинен зробити оператор.

Довідка про зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, про склад сім’ї та про реєстрацію місця проживання. Саме такий набір документів мав принести кожен, хто хотів отримати соціальні пільги. Відповідно до розпорядження міського голови, тепер в управлінні соціальної політики працівники із реєстру витягуватимуть необхідні довідки самотужки.

Головна спеціалістка відділу з прийому громадян Управління соціальної політики ТМР Галина Романюк розповідає, саме вона приймає заяви від громадян, і таке оцифрування значно полегшить процес оформлення документів тернополянам. Для зручності, доступ до реєстру міської територіальної громади надали громадянам.

Щоб зареєструвати заяву необхідно максимум 5 хвилин, отримати соціальні послуги тернополяни зможуть вже через 10 днів.

Начальник управління соціальної політики ТМР Володимир Сулима зауважує, що тепер мешканцям справді буде зручніше, адже, каже, не всі обслуговуючі підприємства чи ОСББ видавали такі довідки, мотивуючи тим, що це не передбачено їхніми функціями.

Скасували паперові довідки в рамках програми, яку зараз реалізовують в Тернополі –  “Місто у смартфоні”. Управління соціальної політики, до слова, не єдина установа, де ввели такі зміни. Нововведення стосуватимуться усіх послуг, які надають в громаді.

Міський голова Тернополя Сергій Надал каже, що зараз працюють і над тим, щоб в закладах освіти (садочках, школах) також максимально відмовитись від додаткових довідок, щоб вони мали можливість використовувати електронний реєстр.

У міській раді додають, якщо ж досі, в управлінні соцполітики у вас вимагають вищезгадані довідки, ви можете повідомити про порушення за номером телефону 25-06-11 або ж написати приватне повідомлення на сторінку Тернопільської міської ради у соцмережі Фейсбук.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,