29.03.2024

Без масок і страху: тернополяни про ставлення до коронавірусу

Ваша реклама

Карантин в Україні пом’якшили, та обмеження все ж діють. Попри це, у Тернополі людей в масках не так і багато. Наша знімальна група вирішила поцікавитись, чому люди ігнорують засоби індивідуального захисту та вимоги щодо дотримання дистанції.

На вулицях в центрі Тернополя доволі людно. А в масках далеко не кожен. Можливо, кожен 5-й. Дехто запевняє, маски вдягають в приміщеннях, а на вулиці – дихають свіжим повітрям.

Люди не одягають масок надворі, бо думають, що й без них безпечно. Лікарі ж наголошують, одягнувши маску – ви захищаєте не себе, а оточуючих. Якщо виявиться, що ви є носієм хвороби, то навіть посеред вулиці можете заразити того, хто йде поруч. Крім того, маску потрібно використовувати правильно, адже в іншому випадку – вона не виконуватиме своїх функцій.

Тим часом в аптеках кажуть, попит на маски, рукавички та антисептики – все ще є. Та зараз немає такого дефіциту, який був ще 2 місяці тому.

Нагадаємо, 1-го червня почався 3-й етап виходу з карантину: почали працювати спортивні зали та фітнес-центри, заклади освіти, відновили пасажирське автобусне та залізничне сполучення між областями. Та попри усі послаблення, медики радять одягати маски у місцях скупчення людей та не забувати про антисептики.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,