26.04.2024

Без квитка в автобусі – штраф: у Тернополі муніципальна інспекція разом із контролерами проводять рейди

Креатор буд

Немає квитка – штраф. За безквитковий проїзд у громадському транспорті пасажир повинен оплатити суму квитка у 20-кратному розмірі. Натомість за порушення вимог карантину відповідає водій і його можуть оштрафувати на суму від 17 до 35 тисяч гривень. Отож, щоб застерегти тернополян з першого липня муніципали та контролери розпочали спільні рейди.

Начальник управління муніципальної інспекції ТМР Ігор Максимів розповів, що в місті щоденно формуються спільні групи, в які наразі входять  два контролери Тернопільелектротрансу та один інспектор управління муніципальної інспекції. Вони в різний час доби здійснюють контроль за сплатою проїзду в громадського транспорті міста.

Слідкують за видачею квитків кондуктором чи водієм, дотримання перевізником вимог карантину і наявність у всіх пасажирів квитків.

Наша знімальна група з контролерами зайшла у маршрутне таксі №27, в якому виявили пасажирку без квитка. Вона запевнила, що їй квитка не видав водій. Пасажирка переконана, що саме водії мають пильнувати наявність квитків у пасажирів, а не пасажири просити квитки у кермувальників.

Сьогодні під час нашого рейду пасажирів лише попереджали, але, обіцяють, надалі будуть виписувати штрафи. Загалом, у цьому транспортному засобі виявили ще двох таких порушників. Також, зауважили, що водій був без маски – його теж попередили про відповідальність.

У кожній маршрутці контролери перевіряють і кількість виданих квитків. Контролер “Тернопільелектротранс” Назар Михальчук зауважив, що від початку робочого дня даний транспортний засіб продав 7 квитків. В середньому за такий час, каже, він міг перевезти 200 пасажирів.

Далі наша знімальна група прямує у тролейбус №11. У ньому не виявили жодного порушення. Загалом, зазначають контролери, у автобусах і тролейбусах практично завжди усі пасажири в масках та з квитками. На дотриманні правил карантину і одягнутих масках наголошує і кондукторка.

Рейд нашої знімальної групи з інспекторами та контролерами тривав годину. І за цей час у кожній маршрутці виявляли порушення. Проте, зазначають, в тролейбусах проїзд без квитка – явище рідкісне.

Окрім цього, контролери Тернопільелектротрансу розповіли, що в кожному автобусі та тролейбусі повинні бути інформаційні таблички. Вони мають інформували про розмір штрафу за безквитковий проїзд. Щодо перевірок, то обрати маршрути, на яких їх проведуть можуть допомогти містяни. Для цього про порушення, які ви побачили, можете повідомляти у соціальних мережах на сторінках муніципальної інспекції.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,