27.04.2024

BAYKOV CUP 2020: як Тернопільщина готувалася до проведення масштабних змагань з кінного спорту

Ваша реклама

Те, що залишилося за лаштунками всеукраїнських змагань з кінного спорту. Цими вихідними масштабний захід відбувався у Байківцях. Організатори розповідають, аби провести на території області турнір такого рівня, довелося підготувати відповідну інфраструктуру.

Зокрема, у максимально короткі терміни облаштували майданчики для тренувань і основне поле для забігів. Співорганізатор змагань, засновник кінно-спортивного комплексу “BAYKOV” Олександр Твердохліб зазначає, що для проведення професійних кінно-спортивних змагань потрібне і поле для розминки, і, власне, поле для змагань.

У Байківцях учасники змагалися на 8 маршрутах різної складності. На одному із полів облаштували необхідні перешкоди, які має долати вершник з конем, а також зробили спеціальне покриття. Неподалік від основної локації забігів встановили суддівську трибуну. Адже за дотриманням правил слідкувала суддівська колегія з різних міст України.

Президент Всеукраїнської федерації кінного спорту Андрій Мілованов каже, що бачив проект розвитку клубу у Байківцях та не вже переконаний, що в найближчі роки це місце стане гордістю Тернополя та області.

У кінно-спортивному клубі “BAYKOV” потурбувалися і про головних учасників забігів – коней. Тут для них створили максимально комфортні умови, аби після та перед заїздами тварини могли відпочити. Тренерка Ілона Яворська каже, це для коней важливо, адже тут і їхній дім, і зона догляду, і саме звідси вони починають шлях на тренування.

Вершниця Анастасія Понечнікова, учасниця змагань, приїхала з Хмельницького. Розповідає, умовами на організацією дуже задоволена. Дівчина вже 7 років займається цим видом спорту і точно знає, що потрібно наполегливо працювати, аби перемогти і налаштувати на хороший результат коня.

Організатори змагань, а це тернополяни, кажуть, хочуть розвивати кінний спорт в нашій області і виховувати нові покоління майбутніх чемпіонів. А змагання такого рівня – ще один крок до того, аби популяризувати цей вид спорту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,