25.04.2024

Атмосфера свята наших предків: у Тернополі представили новорічно-різдвяні марки, листівки, витинанки та іграшки

Ваша реклама

Відчути атмосферу Різдва та дізнатись історію традицій. У холі тернопільського обласного краєзнавчого музею відкрили експозицію до новорічно-різдвяних свят. Це три виставки, які доповнюють одна одну.

Перша – “У різдвяні свята спішім брат до брата”. Тут представили оздоблені золотом марки Михайла Ступки та тематичні листівки Володимира Ленника. Чоловіки – уродженці Тернопільщини,  тривалий період жили закордоном. Експонати датуються 1960-1970 роками і є цінними для музею, адже в Україні в той час святкувати Різдво не дозволяли.

Привітання в Україні люди змогли отримати вже за часів Незалежності. Адже саме тоді й почали відзначати Різдво. Що стосується декору домівки українців в період новорічно-різдвяних свят – то найкраще демонструє це виставка під назвою “Різдвяні мотиви витинанок”, автором якої є тернопільська майстриня Галина Дудар. Третя цьогорічна виставка у холі музею – “Сяйво ялинкових прикрас”. Експозиція налічує 150 ялинкових прикрас, які виготовили на Теребовлянській фабриці іграшок у період 1970-1980 років та 2000-х.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,