03.05.2024

Англія, Німеччина, Польща, Україна: жителі різних країн розказали та показали,  яка ситуація через коронавірус у їхніх містах

Креатор буд

Міста, які стали привадами на три місяці, знову оживають, а мільйони людей по всьому світу повертаються на роботу. Т1 новини поспілкувалися з українцями, які живуть в різних куточках світу – вони розказали та показали, яка ситуація зараз у їхніх містах.

Та для початку давайте проінспектуємо, що ж в Україні. Пункт перший – громадський транспорт та масковий режим у Тернополі. Людей в автобусах і тролейбусах не багато і переважно всі мають засоби захисту.

А про роботу громадського транспорту в сусідній Польщі нам розказала Юля Прокіпчук. Дівчина живе у містечку Катовіце поблизу Кракова. Каже, у громадському транспорті  маски не обов’язкові, а от дистанції – дотримуються.

А от в магазинах у Катовіце, на відміну від громадського транспорту, бути в масках – обов’язково. Як і в українських магазинах на підлозі є відповідна розмітка. Що стосується товару на полицях, то Юля запевняє, ажіотажу на продукти харчування у Польщі немає і всього вистачає. На вулицях в масках не ходить ніхто.

Також наша знімальна група поспілкувалася із Марією Чемерис, яка живе в Німеччині, у місті Інгольштадт. Українка провела для нас онлайн-екскурсію та розповіла, що Німеччина й досі оговтується від першої хвилі коронавірусу, адже в цій країні виявили понад 100 тисяч випадків захворювання на COVID-19.

Дівчина каже, що у центрі зараз – людно. Обов’язково одягати маски лише в приміщеннях.

Дізналися Т1 Новини і про ситуацію в Англії. Там торгові центри і магазини вже декілька місяців працюють у карантинному режимі – вхід з одного боку, вихід – з іншого. Також всередині рухатися можна лише за стрілками.

Отож бачимо, попри те, що між усіма цими країнами сотні кілометрів, правила для всіх єдині. І від дотримання передбачених вимог залежать життя мільйонів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,