20.04.2024

Англійською, будь ласка: якій мові тернополяни надають перевагу, спілкуючись за кордоном

Креатор буд

Нещодавно на законодавчому рівні закріпили, що підприємства, установи та організації усіх форм власності, підприємці й інші суб’єкти господарювання мають обслуговувати та надавати інформацію українською.

Ситуація з мовою сфер обслуговування закордоном – інша. Тут універсальна мова – англійська. Про це розповідає Анастасія Войцеховська, яка проживає в Італії змалечку.

«Якщо не знаєш італійської – англійською спілкуєшся без проблем», – розповідає дівчина. – І в готелях, і в ресторанах також, бо Рим туристичне місто. Тому англійською мають всі вільно розмовляти».

Тернополяни ж розповідають, що на сьогоднішній день закордоном у сферах обслуговування все більше російської. Перебуваючи у Польщі чи Чехії на роботі, люди все ж таки намагаються спілкуватися державною мовою цих країн. Зазвичай, проблем із спілкуванням немає.

Нагадаємо, в Україні із 16 січня – мова обслуговування і надання інформації —українська. У разі послуговування іншою мовою передбачили штрафи. Якщо буде скарга – закладу оголосять попередження та вимагатимуть усунути порушення протягом 30 днів. У разі повторного порушення штраф – від 5100 до 6800 гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,