28.03.2024

Активіст Віталій Шабунін заявив про підпал свого будинку

Ваша реклама

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що його будинок у Києві підпалили. Він переконаний, що пожежа не могла статися через проблеми з газом, пише DW.

Голова Центру протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін заявив, що у ніч на четвер, 23 липня, невідомі підпалили його будинок у Києві. “Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати богу сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід”, – написав він у соцмережі.

Шабунін переконаний, що це був підпал, бо, за його словами, проблем із газом у будинку не спостерігалося. “Рівно два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з’єднання”, – пояснив активіст.

“Хочемо вкотре нагадати про неспроможність влади захистити громадських діячів (…) Як християнин благословляю виконавців і замовників. Останнім дякую за мотивацію працювати ще більше”, – заявив Шабунін.

Поліція почала розслідувати інцидент, йдеться в повідомленні відомства. “Повідомлення про те, що горить будинок в селі Гнідин Бориспільського району, надійшло на спецлінію 102 о 4:20. На місце події оперативно прибули рятувальники і працівники місцевого відділу поліції. Пожежу швидко ліквідували. Вогнем частково пошкоджено будинок. Люди не постраждали”, – йдеться в повідомленні.

За результатами проведеної перевірки та аналізу всіх зібраних даних найближчим часом буде вирішено питання про правову кваліфікацію.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,