28.03.2024

Абітурієнти в масках: як у Тернополі проходитиме ЗНО

Ваша реклама

25-го червня в Україні стартує основна сесія ЗНО-2020. Розпочинається вона тестуванням з математики. Та цього року, у зв’ язку із поширенням коронавірусної інфекції, умови тестування дещо змінилися. Щоб дізнатися більше про те, як тернопільські пункти проходження ЗНО готують до зустрічі з абітурієнтами, наша знімальна група завітала в один із них.

При вході на підлозі – спеціальна розмітка для дотримання безпечної дистанції, а також є інформаційні стенди та вже облаштовані два місця для медпрацівників.

Директор Тернопільської ЗОШ №13 ім. Андрія Юркевича Руслан  Вавричук розповів, що мають і деззасоби, і безконтактні термометри, і маски для тих, хто складатиме ЗНО, й халати та спеціальні щитки для медпрацівників.

Крім того, усі задіяні для тестування приміщення обробляють дезінфікуючими засобами, згідно з вимогами МОЗ, а інші – опечатують. Також при вході до кожного класу стоятимуть антисептики для рук, також вони будуть і в кожній аудиторії.

У міській раді кажуть, що до ЗНО готові. Усе необхідне закупили, а педагоги пройшли ПЛР-тестування – запевнила начальниця управління освіти і науки ТМР. Ольга Похиляк додає, що вимірювати температуру будуть і абітурієнтам, і педагогам. А усі вступники, в яких зафіксують підвищену температуру, матимуть змогу пройти тестування під час додатковій сесії.

Крім того, випускникам забороняється знімати маску впродовж тестування, а також їх зобов’яжуть змінювати її кожних дві години. Зняти маску можна буде лише біля чергового – для ідентифікації.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,