30.04.2024

У кінотеатрі в Тернополі презентували фільм “Черкаси”

Ваша реклама

Морський тральщик «Черкаси» — це останній український корабель, який росіяни захопили у 2014 році. Для українців він став своєрідним символом опору анексії Криму. Як боролись українські моряки і що відчували у той момент вирішив показати режисер Тимур Ященко у одноіменній стрічці “Черкаси”.

Тепер фільм можуть переглянути і тернополяни, адже воєнну екшн-драму “Черкаси” після кількох місяців суворого карантину повертають у прокат у кінотеатрах країни.

Презентувати стрічку в Тернополі приїхав продюсерський склад та командир морського тральщика “Черкаси” Юрій Федаш.

Продюсерки фільму Ірина Клименко та Марта Лотиш зауважують, що вдячні Тернопільщині за те, що тут є чимало справжніх патріотів, для яких неабияк важлива проукраїнська позиція у всьому. Зізнаються, хотіли відвідати нашу область і під час промотуру, але тоді в Тернополі не було такої можливості, у зв’язку із закриттям кінотеатру.

Сам же Юрій Федаш, який був свідком усіх подій в Криму, виступив воєнним консультантом у стрічці. Оскільки викрадений росіянами корабель “Черкаси” сьогодні знаходиться у Криму, для зйомок використали буксир ВМС України «Корець», який схожий за силуетом та розміром. Однак, розповідає командир морського тральщика “Черкаси”, довелося збудували декілька декорацій відповідного типу озброєння.

Знавці запевняють – фільм «Черкаси» заслуговує на те, щоб увійти до переліку кращих українських. Це справжнє патріотичне кіно, яке має важливу роль не лише як художня стрічка, а саме в плані національно-патріотичного виховання, переконаний і міський голова Тернополя Сергій Надал. Він зауважив, що це стрічка про людей, завдяки яким Україна залишається вільною.

Зараз викрадений корабель пришвартований російськими військовими в бухті Стрілецька, в тимчасово окупованому Севастополі. Команда, яка працювала над створенням стрічки, сподівається, що “Черкаси” повернеться до України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,