30.04.2024

Картини кульковими ручками: художник з Лановець малює унікальні полотна

Креатор буд

Весь будинок в картинах. У Ланівцях живе і створює унікальні полотна Дмитро Рижак. Йому 25 років і з самого дитинства він малює пейзажі рідних країв.

На його зображеннях можна побачити всі наймальовничіші куточки південної Волині. Художник розповів, спочатку писав картини масляними фарбами, а тепер почав працювати зі звичайними кульковими ручками. Любов до малювання він перейняв від мами.

В кімнаті художника є десятки кольорових кулькових ручок. Ними хлопець малює пейзажі. Він поділився, що спочатку обирає кольорову гаму і замальовує основу. Згодом починає вимальовувати контури. Надихнув Дмитра малювати у цьому непростому стилі іменитий художник-земляк – Іван Марчук.

Хлопець зазначив, аби створити таку картину потрібно всього декілька ручок. Малює Дмитро Рижак лише ті пейзажі, які бачив на власні очі. Він вважає, що лише тоді полотно вдасться дійсно реалістичним. Саме тому кожен куточок в будинку прикрашений зображеннями лісів, лугів, полів та вулиць рідної Лановеччини. Є на картинах художника і візитівка міста Тернополя – став.

Наразі побачити роботи молодого художника з Лановеччини можна на його сторінках у соціальних мережах. Та хлопець мріє, що колись зможе презентувати свою творчість широкому загалу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,