30.04.2024

Підприємці Тернополя вимагають дозволити бізнесу працювати 

Ваша реклама

Вимагали, аби обмеження для бізнесу зняли, а умови праці – спростили.

Понад 200 підприємців Тернополя об’єдналися, аби висловити свої вимоги до керівництва країни. Організували автопробіг «Врятуй ФОП – збережи економіку».

Учасники таким чином вирішили показати, що карантин не дає їм можливості платити своїм працівникам, відтак страждають усі. Вимагали, аби обмеження для бізнесу зняли, а умови праці – спростили.

Завершальною точкою автопробігу стала ОДА. Тут підприємці передали вимоги до Прем’єра, Кабміну та Президента.

«Підприємці готові працювати, дотримуватися санітарних норм, готові, щоб покупці до них приходили, щоб всі були в однакових умовах. Тому ми звертаємось до Президента, щоб підприємці, які не працювали під час карантину, не сплачували податок. Щоб нам видали мікрокредит, щоб підприємці змогли працювати і надалі», – каже голова ТО ГО «Підприємці Галичини» Ольга Шахін.

І ще одна зустріч із підприємцями відбулася уже у міській раді. Очільник міста Сергій Надал зазначив, вже не вперше чує про проблеми бізнесу через карантин. Але більшість обмежень запровадили на рівні Уряду, тому на місцях скасувати їх не можуть.

«Є пропозиція створити робочу групу і спільно працювати над планом виходу із карантину.  При тому підприємці розуміють, що вони беруть на себе повну відповідальність за безпеку працівників, безпеку обслуговування тернополян», – наголосив Сергій Надал.

Домовилися, що підприємці зустрінуться із владою міста у четвер і представлять свої напрацювання. Мають пояснити як у кожній сфері вони будуть  дбати про безпеку і працівників, і відвідувачів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,