30.04.2024

Як житиме Тернопіль після 8 січня?

Креатор буд

Черговий жорсткий локдаун в Україні запровадять з 8 січня до 24 січня. Основна відмінність від весняного карантину 2020 року – роботу громадського транспорту припинено не буде.

Під час локдауна працюватимуть продуктові магазини, поштові оператори, аптеки, ресторани “на виніс”, банки, пошта, АЗС (без зони харчування) і СТО. Співробітники державних установ і комунальних підприємств працюватимуть віддалено. Керівництву недержавних підприємств та організацій рекомендується організувати роботу співробітників віддалено.

Не працюватимуть навчальні заклади, крім дитсадків, розважальні та культурні установи, спортзали, фітнес-центри і басейни. Закриють заклади розміщення, крім готелів і центрів реабілітації. Заборонять різдвяні ярмарки і зони розваг навколо ялинок. Салони краси зможуть приймати клієнтів тільки за попереднім записом і без очікування всередині. Також заборонено відвідувати торгово-розважальні центри, крім купівлі товарів першої необхідності. Торгівля непродовольчими товарами буде під забороною, їх можна буде придбати онлайн.

На території Тернопільської громади, наразі, вирішили, що діятимуть лише ті протиепідемічні заходи, що були раніше, а посилений карантин вводити не будуть. Таке рішення ухвалила 6 січня Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

При цьому, в мерії наголошують, що готові вжити всіх необхідних заходів у разі, якщо буде загроза здоров’ю та життю тернополян. Тому, якщо після новорічних та різдвяних свят динаміка захворюваності погіршиться, то рішення переглянуть. Тому постійно йдуть консультації з медиками та вірусологами.

«Ми щоденно моніторимо ситуацію. Рішення приймаються на основі оцінки динаміки захворюваності. Це практика боротьби з пандемією всіх цивілізованих країн. Якщо показники захворюваності зменшуються – карантин послаблюють. Якщо показники збільшуються – карантин посилюють, відповідно ми будемо дослухатися до рішення Кабінету Міністрів. Якщо протягом наступних днів відбудеться зростання кількості хворих – ми призупинимо рішення комісії, і Тернопіль перейде в режим жорсткого карантину», – йдеться у повідомленні міського голови Тернополя Сергія Надала.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,