20.04.2024

80 продуктових наборів: у “Карітасі” організували благодійну акцію для потребуючих тернополян

Креатор буд

Підопічні благодійного фонду «Карітас» сьогодні отримали продуктові набори.

Пані Анна – одна з них. Жінка розповідає, сьогодні прийшла сюди, аби отримати свій пакунок з продуктами та гарячий обід. Відвідує фонд вона вже близько 4-х років і вдячна за допомогу працівникам та благодійникам.

Сьогодні отримати пакунки сюди прийшли близько 80 людей. Працівники «Карітасу» на вулиці організували своєрідний конвеєр. Зокрема, було кілька столів з різними стравами. За першим столом волонтери видають потребуючим гарячу їжу. Сьогодні в меню – каша гречана, салат з моркви, сирок і йогурт.

Також кожен відвідувач отримав два пакунки: в одному крупи, а в іншому – овочі. Вдячна волонтерам «Карітасу» за допомогу і пані Марія, адже, каже, живе сама і має проблеми зі здоров’ям.

У ці дні такі ж акції відбуваються й в інших містах України. Організовує їх українська греко-католицька церква. У Тернополі передати пакунки і помолитися разом з іншими прийшов Владика Теодор (Мартинюк). Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ каже, дуже важливо допомагати іншим, коли є така можливість.

Директор благодійного фонду «Карітас» о. Андрій Марчук зазначає, що таку акцію проводять не вперше. Додає, у неділю відзначатимемо День убогого, або День бідного. Ініціативу започаткували у 2017 році, її запровадив папа Франциск.

Додамо, загалом   гарячі обіди для потребуючих у благодійному фонді «Карітас» роздають тричі на тиждень. Кожного понеділка, середи та п’ятниці всі потребуючі тут можуть отримати їжу, а також один раз на тиждень страви розвозять по домівках людей, які не можуть сюди прийти самостійно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,