18.04.2024

“8 чудес Європи”: тернополяни збирають гроші, аби купити ресторан на колесах для безпритульних

Ваша реклама

“8 чудес Європи”. Такий волонтерський арт-проєкт сьогодні презентували у Тернополі. Картини, намальовані тернополянкою, відправлять у різні міста Європи. Та особливість у тому, що та частина міста яку намалювали, буде стояти на тому ж місці, як маленька копія реальності. Так іноземці зможуть побачити, як відчувають їхню архітектуру наші митці.

Співорганізатор волонтерського арт-проєкту «8 чудес Європи» Сергій Кічула розповів, що, наприклад «Рим» – поїде на площу Рима. Тернополяни з української діаспори їх там зустрінуть і виставлять на центральній площі, де місцеві жителі зможуть своїми очима побачити вживу ці картини.

Експозиція складається із 8-ми робіт, на яких зображені: Рим, Амстердам, Лондон, Лісабон, Барселона та інші європейські міста.

Художниця волонтерського арт-проєкту Оксана Бандак зазначила, зараз намалювала лише 4 роботи, проте завершити іншу частину планує до 5-го жовтня. Серцевиною цієї серії, каже авторка робіт, буде столиця Німеччини – Берлін і їхні «молекулярні люди». Це, пояснює, така архітектура, яка знаходиться в Берліні та важить 45 тонн.

Оксана розповіла, що не вперше долучається до благодійних проєктів, тому одразу погодилась намалювати таку серію картин. Надихалась зображеннями та відео цих міст з інтернету, хоч у жодному із цих міст, зізнається, не була. Сподівається, з часом відвідає усі, особливо хоче побувати у Франції.

Усі 8 картин повернуть назад у Тернопіль, де на благодійному аукціоні продадуть. Виручені кошти передадуть проєкту “Жовтий фартух”, ідея якого полягає у тому, щоб кожної неділі волонтери годували безпритульних людей, які перебувають в складній життєвій ситуації, розповів Сергій Кічула. А таких людей, зауважує, чимало.

За гроші, які отримають від продажу картин, організатори планують купити ресторан на колесах, де в холодну пору готуватимуть благодійні обіди.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,