23.04.2024

6 політсил і 42 депутати: деталі першого засідання сесії Тернопільської міської ради VIII скликання

Креатор буд

42 депутати від 6 політичних сил. 66,6 % чоловіків та 33,3 % жінок. У Тернополі відбулося перше засідання сесії Тернопільської міської ради VIII скликання. Через карантин його провели не у сесійній залі, а в Українському домі «Перемога».

Пленарне засідання розпочала голова Тернопільської міської територіальної виборчої комісії Тетяна Семусь. Вона підбила підсумки та оголосила результати місцевих виборів. Зазначила, що міським головою втретє обрано і зареєстровано Сергія Надала, який отримав 52 876 голосів виборців, а це 74,9% з тих, хто голосував.

Міський голова у свою чергу зазначив, що завдання новообраного депутатського корпусу – об’єднатись заради розвитку міста, захисту і допомоги тернополянам. Зауважив, що міська рада сьогодні – це оперативний штаб, депутатам доведеться приймати непрості рішення у кризових ситуаціях, а від їхніх рішень залежить життя і здоров’я мешканців міста.

Загалом у ТМР потрапили 18 депутатів від ВО «Свобода», 9 – від політичної партії “Європейська солідарність”, 5 депутатів у міськраді представляють Тернопільську обласну організацію “Порядок. Відповідальність. Справедливість”, ще  4 депутати – від політпартії “Сила Людей”, і по три представники партій “За майбутнє” і  “Слуга Народу”.

Окрім іншого, новообрані депутати обрали секретаря. Ним став Ігор Гірчак – виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України та представник партії «Порядок, Відповідальність, Справедливість».

Ігор Гірчак зазначив, що в стінах міської ради має бути менше політики, а більше конструктиву. Тож, депутати мають об’єднатись навколо господарських питань, створювати якісний сервіс для людей і сприятливий бізнес-клімат для підприємництва.

На завершення було прийнято рішення про обрання старост сіл, які входять до Тернопільської громади. Всі вони повинні прозвітувати до березня наступного року про свою роботу за рік.

Додамо, наступна сесія міської ради відбудеться 27 листопада.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,