26.04.2024

50 захисних костюмів і 500 масок передали тернопільські благодійники медикам “швидкої”

Креатор буд

50 захисних костюмів і 500 масок передали благодійники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернопільщини.

Активістка Тернопільського осередку ГО “Справа громад” Вікторія Кривоніс наголошує, лікарів необхідно захищати, адже вони працюють для того, щоб ми з вами були здоровими.

Медики ж кажуть, розраховували, що кількість викликів до кінця літа скоротиться. Натомість, хворих на COVID-19 більшає, тому росте потреба і засобах захисту.

Директор КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Михайло Джус розповів, що ще 2 місяці тому отримували маски, респіратори, костюми та комбінезони через Міністерство, тривалий час такої допомоги від держави немає, тому почали шукати засоби захисту самостійно.

Михайло Джус каже, самостійно працівників центру забезпечити необхідним важко, адже не всі роблять сертифіковані комбінезони, та і ціна на них – не маленька. Тому за допомогою звертаються до благодійників.

Депутат Тернопільської міської ради Павло Бич зазначає, що «Європейська Солідарність» продовжує акцію #будьтездорові та вкотре передає медикам комстюми. Додає, у наметах люди можуть безкоштовно отримати одноразові маски медичні, щоб захиститись у приміщеннях, у місцях масового скупчення людей.

Зауважимо, за минулу добу на Тернопільщині 177 нових хворих на коронавірус. Медики першими стикаються із небезпекою, тому їхній захист у пріоритеті. Підтримки держави не вистачає, тому відгукуються на потреби фахівців небайдужі, зокрема, через ініціативу #будьтездорові!.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,