27.04.2024

5 липня — День визволення Слов’янська та Краматорська

Креатор буд

Їх визволили від російської навали. Дев’ять років тому українські воїни визволили з тимчасової російської окупації Слов’янськ і Краматорськ.

Саме 5 липня близько обіду у містах підняли синьо-жовті прапори.

Бої біля міст точилися майже три місяці, ще з середини квітня. Саме навесні терористи захопили адміністративні будівлі у цих населених пунктах.

Зазнавши фіаско в Слов’янську, російські злочинці змушені були рано вранці 5 липня 2014 року залишити місто. Робили вони це організовано, кількома колонами. Те ж саме зробили і бойовики з Краматорська, приєднавшись до колони втікачів зі Слов’янська. Основні сили незаконних збройних формувань були переміщені до Донецька і Горлівки. В обох звільнених містах українські воїни виявили російську зброю і боєприпаси, адже окупанти покидали населені пункти поспіхом.

Разом зі Слов’янськом і Краматорськом українські військові також звільнили Артемівськ (нині — Бахмут), Дружківку і Костянтинівку.

Дякуємо нашим мужнім і сильним воїнам і віримо, що зовсім скоро ЗСУ звільнять всі території Батьківщини від ворога та остаточно переможуть окупанта у повномасштабній війні.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,