19.04.2024

5 фільмів для дітей: у Тернополі відбувся перший показ дитячих короткометражок

Креатор буд

Тернополяни відзняли 5 короткометражок для дітей. Тематика різна – про стосунки в колективі, дружбу, закоханість та святкові дива. Окремий фільм присвятили вчителям. Такі міні-стрічки  у Тернополі презентували вперше на Показі короткометражних художніх фільмів літньої кінозміни. Головні герої – юні тернополяни.

Діти кажуть, що відчули себе професійними акторами, перевтілились та зіграли цікаві ролі. Долучились до створення кіношедеврів учасники медійної школи “The Best”.

Організаторка показу короткометражних художніх фільмів літньої кінозміни, керівниця медійної школи “The Best” Тетяна Гнатюк-Фірташ зазначила, що влітку кіношкола 5 змін, впродовж яких відзняли 5 короткометражних художніх фільмів.

Пані Тетяна каже, тепер сподіваються, що нарешті дитячий український кінематограф вийде зі сплячки та розпочне успішний розвиток.

Керівниця медійної школи, зазначила члени журі визначать кращий короткометражний фільм. Оцінювати будуть не звук, монтаж чи спецефекти, які використали у фільмі, а виключно акторські здібності дітей.

Актор театру і кіно, режисер, член журі показу короткометражних художніх фільмів літньої кінозміни В’ячеслав Хім’як каже, що діти набувають певної свободи перед камерою. Це навіть досвідченому актору складно себе перелаштувати на те, щоб зайти в кадр і бути абсолютно вільним.

Членкиня журі показу короткометражних художніх фільмів літньої кінозміни Тетяна Люлька вважає, що навіть, якщо діти в майбутньому не стануть акторами, подібні речі дають їм дуже великий досвід комунікації, а подібні презентації – це ще й можливість поспілкуватися, подивитися на інших діток. До того ж, дуже добре, що такі дійства відбуваються саме у Тернополі, а не, до прикладу, у столиці.

Самі ж актори розповіли, вживатись у ролі було доволі складно, далеко не усе вдавалось із першого разу. Але результатом діти – задоволені. Переконують, хоч зйомки тривали доволі довго, вимагали терпіння і старань, все одно залюбки знялись би у фільмах знову. Адже кожен відчував себе, як голлівудська зірка.

Учасниця показу короткометражних художніх фільмів літньої кінозміни Поліна Костюк каже, що їй сподобався і процес зйомок, і фільм «Хто я», у якому відзнялась. Ще дві учасниці, з якими спілкувалась наша знімальна група, Валерія та Вікторія Смакоуз теж в захваті.

Презентували кінороботи, витримуючи акторські традиції – перед показом юні актори розбили тарілки із назвами фільмів та прізвищами учасників. Щоправда, не перед початком зйомок, а вже опісля.

Побачити те, над чим старанно працювали учасники літньої кінозміни усі охочі зможуть на телеканалі “Тернопіль1”. Один із фільмів уже транслювали до Дня вчителя, інші покажуть напередодні тематичних свят, таких як св. Миколая та День Валентина.

Директорка телеканалу “Тернопіль1”, членкиня журі показу короткометражних художніх фільмів літньої кінозміни Надія Копилець зазначила, що канал з великою приємністю надає підтримку даному проекту. До того ж, студія “The Best” є нашим давнім партнером.

Найкращим короткометражним фільмом журі визнало стрічку “Валентинка”. А в майбутньому організатори планують проводити благодійні трансляції усіх фільмів у навчальних закладах Тернополя та області. Таким чином хочуть зібрати кошти на медичне обладнання відділу кардіохірургії міської лікарні №2.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,