29.03.2024

400 дітей-переселенців відвідали літній табір біля Тернополя

Креатор буд

Відпочинок для маленьких біженців. Дітям, які знайшли у Тернополі тимчасовий прихисток від війни, організували відпочинок. Хлопці та дівчата проводили час у літньому таборі.

Софія пригадує, як разом з сім’єю змушені були тікати від війни на Херсонщині. Її родина наразі у Тернополі, а дівчинка цього тижня відвідала літній табір для дітей-переселенців. Каже, тут знайшла нових друзів. Разом з нею її тезка  — Софія, яка переїхала з Харкова.

Загалом безкоштовний табір вже відвідало 400 дітей.  Відпочинок розрахували на 5 днів. 100 дітей у кожному заїзді.  Кожен день для малечі організовують майстер-класи, цікаві ігри, уроки англійської мови та кулінарні курси.

“У нас були діти, які місяць сиділи в підвалі, в нас були діти, чиї батьки на війні, і ми з ними працювали. Вони вчаться працювати в команді”, — каже співорганізатор табору для дітей-переселенців Руслан Мудрієвський.

Одна із складових табору та завдання виховників — допомогти дитині адаптуватись, відволіктись від новин та просто відпочити.

Відпочинок дітвори вже добігає кінця, каже керівник координаційного штабу та ради церков Тернополя Іван Гонтар. Але схожі табори організовуватимуть і на інших локаціях нашої області.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,