20.04.2024

35 мільйонів гривень податків недоотримав бюджет Тернопілля через карантин

Креатор буд

Зміни до бюджету на 2020 рік – одне із ключових питань чергового засідання сесії Тернопільської обласної ради. Розгляд питання відкладали через епідемію коронавірусу. Тепер кошти,  які обласний бюджет отримав у 2019 році, перенесли на 2020 і розприділили.

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук розповів, що одне із важливих питань, яке чекало розгляду, стосується рентген-терапевтичного комплексу для онкохворих пацієнтів. Його мають оновити.

З 2020 року стартував другий етап реформи державних інтернатів. Оскільки у майбутньому заклади мають ліквідувати, наразі обласні депутати разом із профільними фахівцями вивчають, як цей процес має відбуватися.

Депутат Тернопільської обласної ради Олег Сиротюк зауважив, що не можна допустити, щоб теперішні підопічні опинилися за дверима. Наголосив, що будь-які реформи, в тому числі і ця, мають втілюватися обдумано. А тому вимагають від адміністрації продуманих кроків.

Серед іншого депутати проголосували за утворення обласного центру сприяння територіальній обороні.

Підтримали традиційно і звернення до керівництва держави. Зокрема, вимагали не допустити порушень законодавства України у справі замовного вбивства захисника Віталія Олешка.  Звернення озвучили побратими добровольця.

Депутати закликали центральну владу забезпечити соціальні та економічні гарантії медикам, які залучені до боротьби з коронавірусом, а також одностайно стали на захист української мови. Йдеться про те, що Конституційний суд починає розгляд звернення депутатів опозиційного блоку про функціонування української мови.

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна наголосив, що мовне питання не повинно викликати обговорень. Більше того, депутати Тернопільщини вимагають припинення тиску щодо цієї теми. Адже, каже, проти української мови виступають хіба реваншисти та Росія.

Про свою роботу прозвітував голова обласної держадміністрації Володимир Труш. Говорив здебільшого про боротьбу із епідемією коронавірусу. Позитивний досвід, каже, будуть впроваджувати і надалі.

Обговорювали депутати і питання того, чи продовжувати карантин. Адже, зауважують, варто звертати увагу і на економічні показники, а за півроку перевиконання бюджету немає. Обласний бюджет вже недоотримав  35 мільйонів гривень надходжень від сплати податків. Тому важливим буде надалі приймати рішення не лише про те, як убезпечити жителів Тернопілля від COVID-19, а й як області економічно розвиватися у складні часи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,