26.04.2024

300 тисяч гривень за два тижні: Едуарду Скороплясу з Кременця зібрали необхідну суму на термінову операцію

Креатор буд

З того моменту, як “Т1 Новини” опублікували сюжет про те, що внук Людмили Павлик, Едік, потребує допомоги, на її телефон весь час приходять сповіщення. Небайдужі перераховують кошти. І зараз жінка вже має необхідну суму, для того, аби внука прооперували.

Пані Людмила розповіла, що за тижні зібрали чималу суму. Надходження були дуже різними: найбільше – 14 тисяч гривень, а найменше – 50 копійок. Жінка щиро вдячна за кожен переказ, адже люди віддавали власні кошти, можливо, від чогось відмовляючись.

Зараз хлопчику провели попереднє обстеження у столиці – зондування. І після того, як малий відновиться – зроблять необхідну операцію на серці. Далі його чекає операційне втручання на спині.

Бабуся Едуарда Скоропляса розповідає, йдеться про операцію Фонтена, яка є дуже складною. Після того дитина зможе дихати нормально. Бо, зазначає, сатурація в хлопчика тільки 55-60. І це дуже низько. І жоден хірург не зможе зробити ніякої операції, поки не зроблять операцію на серце.

Едуард зараз живе звичним життям, грається з друзями і готується до операції. Каже, після зондування почуває себе добре і висловлює вдячність усім, хто відгукнувся на допомогу в подоланні хвороби.

Провідати Едіка приїхала Ольга Шахін. Голова Тернопільського осередку ГО “Асоціація жінок України «Дія»” приємно здивована, що необхідну суму, а це 300 000 гривень зібрали за такий короткий термін. І додає – переконалась, що сила у єдності. І завдяки цьому, можна врятувати не одне життя.

Нагадаємо, що Едуарду 10 років. У нього викривлений хребет, сколіоз 3-го ступеня. Зараз хлопчик живе у Кременці із бабусею. Адже мама померла, а тата позбавили батьківських прав. Та у малого, завдяки небайдужим людям, в тому числі, глядачам нашого каналу, з’явився один шанс на повноцінне життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,