26.04.2024

30 років після виходу з підпілля: храмове свято відзначили у Архикатедральному соборі Тернополя

Креатор буд

Храмове свято у Кафедральному Соборі Непоро́чного зача́ття Пресвято́ї Богоро́диці. У цей день 22 грудня, після виходу з підпілля Української греко-католицької церкви, освятили Катедральний собор Тернополя.

На службі божій, з нагоди свята, було чимало тернополян. Частина на вулиці, адже карантин. Тож, митрополит Василій Семенюк закликає усіх носити маски і берегти себе. За здоров’я моляться сьогодні і парафіяни. Люди переконані, що це – найголовніше для кожного.

Тернопільська катедра є пам’яткою національного значення. Храм збудований у 18 сторіччі, а на сьогодні його продовжують реставрувати після подій Другої світової війни.

На часі реставрація веж та куполу храму, додає настоятель Архикатедрального собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Тернополя Орест Павліський.

Просять парафіян, помолитися за те, аби задумане вдалося. Особливо у свято, адже 22 грудня відзначають не лише храмове свято, у цей день в 2011 році проголосили створення Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ, це також річниця висвячення митрополита Василія Семенюка на священика.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,