24.04.2024

27 рідкісних та старовинних ікон презентують у Тернополі

Ваша реклама

Створює унікальні картини, які вражають поціновувачів мистецтва в різних куточках світу. До Тернополя, продемонструвати свої роботи, приїхала мисткиня-іконописець з Дніпра – Тетяна Жовнір.

Жінка розповідає, малювати почала ще в ранньому дитинстві, та згодом відкрила у собі ще одну грань – малювання ікон. І ось, впродовж майже 30 років, вона створює репродукції старовинних, рідкісних і унікальних образів.

Тетяна Жовні каже, за ніч може створити навіть 5 робіт, розміром 25*30.

У наше місто авторка виставки привезла 27 картин. Їх художниця створювала в рекордно швидкі терміни – за декілька місяців всі полотна вже були готові. Жінка розповідає, спочатку шукає цікаві ідеї та фото рідкісних ікон, а далі відтворює їх у своїй інтерпретації. Каже, часто працює одразу над декількома картинами одночасно. Та все ж, зізнається, є й ікони над якими працює впродовж місяця.

Свої полотна жінка вже презентувала в різних країнах. Каже, часто люди не вірили, що ці картини дійсно намальовані.

З допомогою мистецтва хочуть привернути увагу до проблеми допомоги дітям, чиї батьки-військові загинули під час виконання бойових завдань, кажуть співорганізатори виставки.

Президент міжнародної асоціації офіцерів спеціальних підрозділів по боротьбі зі злочинністю “Центр”, співорганізатор виставки ікон Олександр Давиденко зазначає, що роботи Тетяна виставляються і за кордоном, і в Україні, зокрема були у Луцьку, Вінниці та у Києві.

В планах організаторів презентувати виставку ікон й в інших містах України, додає співорганізаторка виставки Наталя Лазар.

Подивитися виставку мисткині всі охочі зможуть в обласному краєзнавчому музеї. Діятиме вона протягом 2-х тижнів, а вдкриття – 7-го листопада о 15:00, зауважила кураторка виставки ікон Олександра Стопник.

Не малює за одним шаблоном, а до створення кожної картини має індивідуальний підхід. Це секрет роботи Тетяни Жовнір. Жінка каже, не планує зупинятися на досягнутому, а й далі дивуватиме поціновувачів мистецтва новими образами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,